[backaxo]

uic 

instructor : thomas kelly

fall 2011


The case study house project is completely designed in orthographic “front” view using a mix of one point perspective. The use of perspective creates false interior in the front of facade. It also generates negative spaces on an inside of the house, which are located on the opposite side of the facade. All of the negative spaces are occupied by service spaces. The project is creating an effect of reversibility by repealing a typical program layout of the house. The most private spaces are moved to the front and the public to the back.False-positive focuses on the issue of frontality and facaility of the “front” and the “back” of the house. The project completely disobeys both sides of the house, based on location and narrow site condition.

[front axo]